Nye simple men gode tips

raku kop To simple tips jeg tog til mig efter mit nylige højskole “produktions” ophold.

1. Modsat hvad de fleste raku brændere tror, så er det ikke så vigtigt med hurtigts muligt at få sine emner fra ovnen over til eventuel reduktion efter at rette temperatur er opnået. Tværtimod. Det er klart at der ikke skal gå for lang tid for så “sætter” glasuren sig og reduktionen bliver ikke god. Men vil du gerne have de karakteristiske raku krakeleringer, så kan du med fordel vente ½-1 minut inden du fjerner dine emner fra ovnen efter at varmen er slukket og låget/døren er åbnet til luften. Det får glasuren til at trække sig lidt sammen, krakelere, men lad stadig glasuren/emnet være varmt nok til at kunne lave en god reduktion.

2. Bland lidt af dit halv-brændte reduktionssavsmuld med det friske, på den måde antændes dit materiale hurtigere og en bedre reduktion opnåes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: