brændefyret ovn

Trin for trin bygning af en brændefyret ovn.

Jeg byggede denne ovn sammen med Steen Dybdahl, Esben Lyngsaa Madsen, Carsten Jørgensen og Ole Jauch.  Jeg er lidt i tvivl om tegningens oprindelse, men den kan være fra Erik Nyholms hånd.

7 kommentarer

 1. Hej vi er en gruppe glade semi amatører som har bygget en ovn efter denne tegning, nu er vi nået til vores første brænding, her vil jeg spørger om jeres erfaringer omkring brændetid?

 2. Jeg synes ikke helt jeg kan gennemskue hvor røgen kommer ud af ovnen, og hvordan man stiller tingene i ovnen for at den virker bedst mulig

 3. Hej,

  Tak for svar. Jeg sender photo og tegninger når den engang står færdig (laver en 3d Cad model af den). Er igang med det tidlige research stadie, så ved ikke endnu hvornår den står færdig.

  Vh. Johan

 4. Hej,

  Flot billedserie – Jeg er nysgerrig på hvad for et materiale ovnpladen er af? Og om pladerne oven på brandkammeret er af det samme materiale? kan man evt. støbe sin egen plader af beton? Kan man bruge normale mursten til at mure op eller skal de være ildfaste.

  En masse spørgsmål på en gang:-)

  Vh. Johan

  • Hej Johan,
   Ovnplade og understøttende sten skal være beregnet til at kunne klare høj temperatur og nedkøling uden at gå i stykker, så her kommer du ikke uden om at skulle støve et par brugte plader/sten op. Prøv evt din lokale brændeovns butik. Resten kan du lave med alm mursten og beton plader. Bruger du ovnen ofte risikerer du at der ryger et par sten engang imellem, men det er til at overskue. Brug evt jern stænger til at understøtte loftet i kanalen.
   God fornøjelse – og send endelig fotos jeg kan lægge på siden.

 5. […] Tegninger til brændefyret ovn nu online Posted on 9. marts 2010 by boegner Jeg har langt om længe fået scannet de originale tegninger ind til den brændefyrede ovn. Tegningerne er ret simple, men burde give en ide om hvad der skal til sammen med billedserien. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: