om Lars

Lars Bøgner

Lars Bøgner

Jeg har lavet raku keramik i 15 år. Lærte de grundlæggende trin hos keramikerne Belia Biesheuvel og Brian Nobbs i Findhorn, Skotland.
Har siden høstet erfaringer hos Steen Dybdal (Holstebro Højskole) og Esben Lyngsaa Madsen (Tommerup teglværk).

Jeg arbejder med forskellige typer af ovne, ler, glasurer og andre faktorer for at opnå hvad jeg anser for at være flot keramik.
Det organiske, naturlige. Mine værker skal være noget du får lyst til at røre ved når du ser dem.
De skifter udseende alt efter lys og vinkel.
Og så kan jeg lide ideen om at nogle af mine glasurer ændrer sig med tiden, ligesom næsten alt andet der omgiver os.
Glasurerne ånder. De suger ilt til sig og ændrer farve.
Du kan få et værk der skifter udseende år for år – du kan glæde dig over at se nye ting i som tiden går.

Ud over raku keramiken maler jeg også.

Jeg har indtil videre kun udstillet ganske få steder, hvilket skyldes at jeg endnu ikke har brugt energi på denne del. Nu bruger jeg min energi på at opbygge en god serie. Derefter vil jeg gerne dele mine værker med flere.

Men, ser du noget du kan lide, eller vil du gerne have mig til at udstille skal du være velkommen til at kontakte mig. Måske har jeg pt. noget stående du synes om, og måske fanger du mig lige hvor jeg har en serie jeg gerne vil udstille.

Lars Bøgner
Bjørnebakken 6
3670 Veksø

Tlf: 51176805

Email: denher

3 kommentarer

  1. Jeg fandt lige denneher:
    http://www.find-en-kunstner.dk/tema/rakubraending/

    Han beskriver også noget om det praktisk forløb ved brænding.

  2. Hej Lars.
    Jeg nyder din hjemmeside. Jeg var på kunsthøjskolen i Holbæk sidste sommer, hvor jeg genfandt glæden ved leret. Vi prøvede de forskellige brændinger. Raku som tændte mig så meget at jeg købte en rakuovn, da jeg kom hjem. Nu nærmer foråret sig og jeg vil i gang med at lave raku. Jeg vil høre om du har gode ideer og link til litteratur, helst på dansk..

    Rigtig god rakusæson
    Kari
    Roskilde

    • Hej Kari,

      Jeg kender ikke rigtig noget godt litteratur på dansk. Det skulle da lige være Finn Lynggaards bog fra 1972 der blot hedder “raku”.
      Raku er meget om at prøve sig frem, så det er bare om at fortsætte hvor du slap fra højskolen. Mit råd er at holde det simpelt. Fremfor konstant at prøve nye typer ler, nye glasurer etc. vil jeg holde mig til een type ler og max 3 slags galsur. På den måde kan du lave få varianter omkring disse og ad den vej lære hvordan de reagerer i dine brændinger.

      God fornøjelse !
      Lars

Skriv en kommentar